Empati

Biz, insanoğlu; varoluşumuzun ilk gününden bu yana birçok canlıyı öldürdük. Katil olduk... Bu hayatta kalmak için gerekliydi. Hele Kılıç Dişli Kaplan (DinoFelis) denen bir canlı türü vardı ki doğrudan bizi avlıyordu. O günlerde insanlık çok kayıp verdi çünkü DinoFelis biz primatları avlamak için evrimleşiyordu. 

Ancak üstesinden gelmeyi başardık, hepsini öldürdük. Hayatta kaldık... Güvenli bir gezegen için türlerini tükettik. Yeryüzünde faydalanabileceğimiz bütün canlı türlerini evcilleştirdik. Kaplan dâhil... En besililerini ve en itaatkârlarını seçip çoğalttık. Asileri ve başkaldıranları ölüme terk ettik. Çünkü insanoğlu onlardan daha zekiydi. Biz, güçlüydük. Gezegende egemenlik bizim. Kozmetik ve tıp da dahil olmak üzere pek çok alanda onları inceledik. Bilim uğruna pek çoğunun canını feda ettik. Ancak yaptığımız tüm bu şeyler için bizi suçlayamazsınız. Biz sadece yaşam kalitemizi yükseltmeye, teknolojimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Besi hayvanlarımız son teknoloji tesislerimizde kesiyor. Dünyanın en büyük topraklarını tarım için ilaçlıyoruz. Binlerce haşerenin ölümü bizim için zerre kadar önemli değil çünkü hayatta kalma güdümüz bu haşerelere acıma duygumuzu ezip geçecek kadar büyük.  Biz güçlü olanın hayatta kalacağını ve doğanın vahşi olduğunun bilincindeyiz.

Biz, dorklar; varoluşumuzun ilk gününden bu yana birçok canlıyı öldürdük. Katil olduk... Bu hayatta kalmak için gerekliydi. Hele İnsan (Homo Sapiens) denen bir canlı türü vardı ki doğrudan bizi avlıyordu. Dorklar o günlerde çok kayıp verdi çünkü insan teknolojisi doğrudan bizi avlamak için evrimleşiyordu. Ancak üstesinden gelmeyi başardık, hepsini öldürdük. Hayatta kaldık… Güvenli bir gezegen için türlerini tükettik. Yeryüzünde faydalanabileceğimiz bütün canlı türlerini evcilleştirdik. İnsan dâhil... En besili ve itaatkârlarını seçip çoğalttık. Asileri ve başkaldıranları ölüme terk ettik. Çünkü Dorklar onlardan daha büyüktü. Biz, güçlüydük. Evrende egemenlik bizim. Kozmetik ve tıp da dahil olmak üzere pekçok alanda onları inceledik. Bilim uğruna pek çoğunun canını feda ettik. Ancak yaptığımız tüm bu şeyler için bizi suçlayamazsınız. Biz sadece yaşam kalitemizi yükseltmeye, teknolojimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Besi hayvanlarımız son teknoloji tesislerimizde kesiyor. Dünyanın atmosferini solunum yapabilmek için düzenliyoruz. Binlerce haşerenin ölümü bizim için zerre kadar önemli değil çünkü hayatta kalma güdümüz bu haşerelere acıma duygumuzu ezip geçecek kadar büyük. Biz güçlü olanın hayatta kalacağını ve doğanın vahşi olduğunun bilincindeyiz.


Lüks için bile olsa insan avlayan bir canlının suçlu olduğunu söyleyemeyiz. Ondan nefret edemeyiz. Aynı insandan nefret edemediğimiz gibi. Öldürebiliyor olması öldürmesine sebeptir. Doğa, bunu gerektirir.

-videte ne quis sciat

Yorumlar

Popüler Yayınlar